Met jouw ideeën op het nachtkastje van je volgers?

Je hebt een product: een advies, een coaching traject, een set lezingen, een training, een workshop, een set webinars. Enthousiaste reviews en een leuke lijst volgers.
Hoe kan je de band versterken? En hoe kan je daaruit nieuwe klanten werven?
Met jouw ideeën op het nachtkastje van je volgers gaat dat sneller. Je hebt dus een boek nodig. Want waar de slaapkamer voor ‘gewone bezoekers’ verboden terrein is, zijn boeken er welkom. En jouw boek dus ook.
Kom in actie! Het is niet moeilijk, het kost wat tijd en misschien ook geld. Dit kan je. Doe het met dit eenvoudige stappenplan:
Stap 1: Maak een beeld van je lezer en stel jezelf de volgende vragen:
Wat gaat mijn boek hem of haar opleveren? Wat is het gewenste doel dat ik met mijn boek in de lezer bereik?
Wat zijn de stappen die de lezer met de hulp van mijn boek gaat zetten?
Hoeveel potentiele lezers (kopers!) zitten er al in mijn netwerk? Hoe ga ik die vanaf dit moment enthousiasmeren over mijn boek dat er straks aankomt?
Stap 2: Zet in je agenda een paar keer anderhalf uur apart voor het opzetten van je boek. Dat is genoeg om een begin te maken en niet zoveel dat je er andere dingen voor moet nalaten. Wat je dan gaat doen? Laat je hier inspireren.
Stap 3: Bekijk het crowdfunding webinar van Denise Hulst over de voorfinanciering van je boek met de hulp van je netwerk. Je hoeft niet alle wielen zelf uit te vinden.
Stap 4: Schakel een ghostwriter in als je te weinig tijd hebt, of een schrijfcoach als je je boek zelf wilt schrijven. Zonder een stok achter de deur gaat je boek er misschien niet komen, dus neem contact op met een uitgever, die als het goed is, je boek in de planning zet.

Dit is het cruciale begin, het fundament. Hierna krijg je de fase van schrijven en herzien, redactie, vormgeving, uitgeven. Daarover meer in een volgende post. 
Schrijf me als je nog vragen hebt.

Door de Flines – www.flindor.nl


Illustratie van de auteur